RK Geloofsgemeenschap                  Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand Bilthoven - Den Dolder - Bosch en Duin

Op deze plek vindt u informatie over uitvaart, doop en huwelijk. 

 

Zondag 10 januari is mevrouw Leentje Mobers-Frissen overleden. De uitvaartdienst is vrijdag 15 januari om 12.00 uur in onze kerk, in besloten kring.

 

Afgelopen maandag is mevrouw Sjoukje Perk overleden, de echtgenote van onze dirigent Arie Perk. De uitvaart is maandag 11 januari in besloten kring. U kunt de live stream volgen via www.voorneveld-uitvaartzorg.nl. Naar beneden scrollen naar online condoleanceregister, Sjoukje Perk.

 

Op 18 november is in Groenekan Marianne Van der Linden-Linthorst overleden, 79 jaar oud. Geboren in Malang (Indonesië) heeft zij tijdens haar studie in Leiden haar man Joop  leren kennen, waarna beiden werkzaam werden aan de universiteit van Utrecht. Marianne was een vrouw met visie en volharding. Op  de Uithof  was zij voor verschillende docenten ook tekstverwerker.  Na hun pensioen waren zij regelmatig  in onze geliefde kerk.  Op woensdag 25 november was de afscheidsviering in onze kerk, en aansluitend de begrafenis op ons kerkhof.

 

In Schutsmantel is op 8 december Maria (Miep) Krul-Laurensse overleden in de leeftijd van 94 jaar. Voorheen woonde zij met haar man , Hans, op de W.A.Laan in Den Dolder. Miep was altijd een hartelijke, belangstellende en kordate vrouw, met positief karakter die vanuit haar Limburgse aard en vanuit haar ingeboren katholieke geloof, over alle grenzen en zuilen heen keek, open en ontvankelijk.  Na een heel kort ziekbed is zij te midden van haar dierbaren overleden.  Op 15 december was de afscheidsviering in de kapel van Schutsmantel; vervolgens was de crematieplechtigheid in Den en Rust. Mogen zij het licht van Kerstmis nu op nieuwe wijze ervaren.

 

Op 21 oktober is in de Parkflat bij Soestdijk René van Zinnicq Bergmann te midden van zijn gezin overleden, in de leeftijd van 96 jaar. Tot enkele jaren geleden woonde hij met zijn vrouw hier in Bilthoven aan de Wagnerlaan. René was in zijn loopbaan verzekeringsdeskundige bij de AMEV, en later bij de Nat. Nederlanden.  Hij was een managerfiguur, met veel verantwoordelijkheidsgevoel voor alles en iedereen. Hij was steeds zeer betrokken bij de opleiding van nieuwe medewerkers.  Het verlies in het verleden van zijn jonge dochtertje en van zijn vrouw drie jaar geleden, trok diepe sporen in zijn leven. Na haar overlijden in 2017 hoefde het voor hem niet meer; het zoog alle levensmoed uit hem weg. De afscheidsviering was op maandag 26 oktober in de aula van Den en Rust, waarna hij begraven is naast zijn vrouw op de natuurbegraafplaats van Den en Rust.

 

Op 13 oktober overleed Wim Haneveld in het UMC Utrecht, 78 jaar oud. Hij was in zijn actieve loopbaan docent Bedrijfskunde aan de Hogeschool Amsterdam. Wim, met zijn bescheiden karakter, hield van klassieke literatuur en reizen, m.n. naar Italië. Gelovig van aard,  was godsdienst en kerk een stabiele basis in zijn leven. Op vrijdag 16 oktober was de afscheidsviering in onze kerk, waarna de begrafenis op ons kerkhof.

 

Op 25 september is Robert Maes huis overleden in de leeftijd van 83 jaar. Geboren in België (Oostende) was hij eerst hoogleraar in Toxicologie aan de universiteit van Leuven, en vervolgens aan de universiteit van Utrecht. Robert was een bescheiden persoon, vooral gericht op de wetenschappelijke afdeling Farmacologie (onderzoek en toelating van nieuwe medicijnen). Op woensdag 30 september was de afscheids-plechtigheid in de kapel van r.k.-begraafplaats Crooswijk in Rotterdam, met aansluitend de begrafenis in het familiegraf.


Op 8 september is onze parochiaan Anton van Grootel thuis te midden van zijn gezin, op 92-jarige leeftijd overleden. Voor de meesten onder ons was hij bekend als de chirurg van Berg en Bosch. Velen zijn door hem geholpen in de loop der jaren. Anton had een optimistisch karakter; op feestavondjes kon hij spontaan vlammend mooie en lange gedichten voordragen. Met zijn sprankelende ideeën, zoals wij hoorden in de herdenkingsdienst, durfde hij veel uitdagingen aan met zijn kinderen en kleinkinderen. Helaas overkwam hem op latere leeftijd de ziekte van Parkinson, waarbij hij wel steeds de nabije hulp had van zijn lieve vrouw Carla. Op 15 september was de afscheidsplechtigheid in onze kerk, waarna het gezin hem begeleidde naar crematorium Den en Rust.

 

Zaterdag 5 september is de heer Servé Notermans overleden, een trouwe parochiaan. De afscheidsdienst was zaterdag 12 september in onze kerk, in besloten kring.

Zaterdag 29 augustus is de heer Jos ten Bosch overleden. De uitvaartdienst was vrijdag 4 september om 11.00 uur in onze kerkin besloten kring.

 

Woensdag 19 augustus is mevrouw Annette de Korne-Vunderink overleden. Dinsdag 25 augustus vond de bijzetting plaats op ons kerkhof, in besloten kring.

Op zaterdag 29 augustus is in Schutsmantel  Mw.Gerda Abbenhuis in de leeftijd van 84 jaar overleden. Gerda was altijd zorgzaam van aard; overal was zij behulpzaam, zeker ook na afloop van de  kapeldiensten bij de koffieschenkerij op zaterdagochtend. Zij was in dit huis ook steeds zeer betrokken bij het wel en wee van ieder, en heette nieuwe bewoners vlot welkom in haar kring. Bij alles, wat haar ten deel viel, was zij blij en dankbaar.  Vanwege de coronarestricties, waarbij een overledene binnen 24 uur uit een verzorgingshuis moet zijn, was op deze zaterdagmiddag de afscheidsviering in de kapel. Op donder dag 29 september was een bijzondere afscheidsbijeenkomst  met familie e.a. in de tuin van haar zoon ton. Hierna volgde de crematie in Den en Rust.

 

Op 12 juli is na een moedig gedragen ziekteperiode onze parochiaan Wim Hooft overleden, in de leeftijd van 80 jaar te midden van zijn gezin. Met zijn sterke karakter heeft hij het lang vol kunnen houden, totdat het niet meer kon. Wim heeft, vanuit zijn familiebedrijf, altijd als directeur bij de Melkunie gewerkt en was steeds nauw betrokken bij zijn werknemers en hun gezinnen. Zijn thuishonk, met zijn lieve vrouw Rosalien en de kinderen, was voor hem alles waard. De OLV had ook een belangrijke plaats in zijn leven. Bestuurlijke taken nam hij graag op zich vanuit zijn verantwoordelijkheidsgevoel. Onder andere de beheerfunctie van de gebouwen en het kerkhof. Vele jaren bestierde hij het onderhoud van het kerkhof, met Philip Vos en Ton Peeters liet hij 2 jaar geleden nog goede asfaltpaden aanleggen. Nu is de sterke boom gevallen. Hij, die zoveel schaduw heeft gegeven aan wie maar bij hem aanklopte. Na de drukke afscheidsgelegenheid op donderdag, was de uitvaartviering met familie en naaste vrienden op vrijdag 17 juli, waarna begrafenis volgde op ons kerkhof.

 

Na een ernstige hersenbloeding is Netty Vieyra (Kruisbeklaan) op 5 juli overleden. Ze overleed vrij plotseling in het Diakonessenhuis in Utrecht. Zij werd geboren op Aruba, Met haar ondernemende aard heeft ze veel gereisd en meegemaakt. Ook in moeilijke omstandigheden wist ze met haar doorzettingsvermogen alles te overwinnen. Trots was ze steeds op het gezin van haar zoon Charles, die weliswaar ver weg werk heeft in Brunei (Borneo). In intieme kring was de herdenkingsdienst op 18 juli in onze kerk, waarna begrafenis op ons kerkhof.