RK Geloofsgemeenschap                  Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand Bilthoven - Den Dolder - Bosch en Duin

Op deze plek vindt u informatie over uitvaart, doop en huwelijk. 

Dinsdag 23 november is mevrouw Irene Wilken-Ligeon overleden. De afscheidsdienst is woensdag 1 december om 15.00 uur in onze kerk, waarna de begrafenis op ons kerkhof.

Op 12 november is in De Wijngaard, Bosch en Duin, onze parochiaanmevrouw Phili Rölkens overleden. Donderdag 18 november was de afscheidsdienst in onze kerk met aansluitend de crematie in Den en Rust.

Op 6 november was de oecumenische afscheidsdienst van Gerard Oostvogel, onze  inspirerende,  humoristische  en  vrijdenkende  pastoor  en  vriend,  die  grenzen heeft  verlegd  en  ons  in  staat  stelde  de  liturgie  vanuit  ons  hart  te  beleven.  Een  voorvechter  van  en  voorganger  in  de  oecumene.  Pinksteren  was  zijn  feest  en  die  Geest  zal  ons  blijven  inspireren. 
Met Gerards eigen woorden:
“Nu ik niet meer ben, er alleen nog maar was,
maar niet meer wezen zal, voel ik me vogelvrij
in een geheim dat er is en blijft!”

Op 23 oktober is mevrouw Corrie Blok overleden. Zij is 96 jaar oud geworden. De crematieplechtigheid was op 29 oktober om 11.30 uur in crematorium Daelwijck.

Op 14 oktober is mevrouw Wies Tordoir-de Beijer overleden. Zij is 93 jaar oud geworden. De uitvaartplechtigheid was op 19 oktober in de kapel van de Schutsmantel.

Dinsdag 14 september is mevrouw Do van den Boogaard overleden. De afscheidsviering was op dinsdag 21 september in onze kerk.

Op 30 augustus is mevrouw Greet Wennekes-van den Hurk overleden. De afscheidsviering is gehouden op maandag 6 september in onze kerk.

Vrijdag 27 augustus is mevrouw Trees Goes overleden. De uitvaartdienst was donderdag 2 september in onze kerk met aansluitend de begrafenis op het kerkhof.

Op 9 augustus is mevrouw Leny Hugens-La Haye overleden. Leny was een betrokken, actieve parochiaan. De afscheidsviering was in besloten kring.

Op 6 augustus is mevrouw Miep Brinkmann- van den IJssel overleden. Zij is 87 jaar oud geworden. De uitvaart was donderdag in onze kerk.

Op 6 juni is Clara Sanders-Peters  in Schutsmantel overleden, in de leeftijd van 96 jaar. Vanaf haar 6e jaar was zij al woonachtig in onze parochie en daarmee was zij tot nu de langst levende parochiaan. Gastvrijheid stond bij haar thuis hoog in het vaandel. Clara was, met haar Gerard, hecht verbonden aan onze geloofsgemeenschap; vele jaren heeft zij daarbij actief deel uitgemaakt van onze liturgische werkgroep, o.a. met de begeleiding van lectoren en lectrices. Velen zullen haar ook kennen van de jaarlijkse Kinderpostzegelactie, waarvoor zij een week lang in het postkantoor verbleef. In 2010 verhuisde Clara naar Schutsmantel, waar zij zich vanaf het begin goed thuis voelde. Op zaterdagmorgen was zij een trouwe bezoekster van onze kapelvieringen. Donderdag 10 juni was in familiekring de afscheidsviering in de kapel van Schutsmantel, waarna de bijzetting volgde in het familiegraf op ons kerkhof.

Op 22 mei is in villa Hoefstaete in Bosch en Duin  Adriana Bekkers-Brooijmans overleden, 96 jaar oud.    Zij was altijd de grote steun en adviseur voor haar man, die het boekencentrum “Cantecleer” beheerde. Op haar 60e jaar is zij nog kunstgeschiedenis gaan studeren, waarvoor zij cum laude slaagde.  Adje, zoals haar roepnaam was, volgde in de 60er-70er jaren met belangstelling de ontwikkelingen na het 2e Vaticaans Concilie, en voelde zich daarom bijzonder thuis in onze parochie. Op vrijdag 28 mei was de uitvaartdienst in onze kerk; en aansluitend volgde de bijzetting op het kerkhof in het graf van haar man Karel.

Op 9 mei is de heer Paul Linthorst overleden. De afscheidsviering was dinsdag 18 mei, in besloten kring.

Maandag 3 mei was in onze kerk de afscheidsviering van de heer Arie de Roos, in besloten kring.  Hij is 77 jaar oud geworden. 

Zaterdag 24 april is mevrouw An Hoogland-Herder overleden. De afscheidsviering was op vrijdag 30 april in onze kerk, in besloten kring.

Op 22 april is in Schutsmantel Ria Takkenberg-Fornara in de leeftijd van 88 jaar overleden. Zij had met haar man Jan het eerste oecumenische huwelijk in 1956 in Nederland, dat met dispensatie in de kerk gesloten mocht worden (daarvóór  moest een gemengd huwelijk altijd in de sacristie ingezegend worden; dit mocht niet in de kerk!). Ria was altijd als moeder het goede, bezorgde, lieve centrum  in huis. Bij haar was ieder altijd welkom; gastvrijheid stond bij haar hoog in het vaandel en respect voor iedereen! Zo hebben wij haar ook leren kennen in de Houdringeflat. Sinds vorig jaar had zij een appartement in de Schutsmantel. Donderdag 29 april was de crematieplechtigheid in Laren. Moge zij in Gods licht geborgenheid  ervaren.

In de ochtend van 18 maart is pastor Hans Eppink overleden in de leeftijd van 86 jaar. Hans is o.a. acht jaar als kapelaan werkzaam geweest in de Michael-parochie in De Bilt, en na zijn emeritaat ook hier weer komen wonen. Zodoende is hij ook in onze kerk een enkele keer gevraagd om hier voor te gaan. Hans was van nature een gezellige en gastvrije pastor, met een warm hart voor ieder die hij ontmoette. Zijn overwegingen waren altijd heel ad rem  en eigentijds. Donderdag 25 maart was de uitvaartdienst in de r-k kerk te Bunnik, waar hij ook tien jaar pastoor is geweest. Na de viering is Hans daar begraven op het kerkhof. Moge het grote licht van Pasen nu aan hem gegeven zijn.

Op 18 maart is mevrouw Margreet van Baarsen (79 jaar) overleden. Margreet was altijd een enthousiaste en meelevende vrouw, die samen met haar man Cor nauw met onze OLV-gemeenschap verbonden raakte. Zij was in haar actieve jaren als verpleegkundige verbonden aan het Academisch Ziekenhuis in Utrecht, waar zij pastor Cor heeft leren kennen.  Samen hebben zij sinds hun huwelijk een hele ontwikkeling  t.a.v. geloofsbeleving meegemaakt. Van huis uit streng-gereformeerd opgevoed, heeft zij na de ontmoeting met Cor zich helemaal gericht op de r-k kerk, zeker vanwege het nieuwe kerk-besef vanaf het 2e Vaticaans Concilie, met de nieuwe liturgie-vormen. Daardoor gingen zij zich in onze kerk helemaal thuis voelen en was Margreet een fervent lid van ons parochiekoor. De liturgie-voorbereidingen met haar waren altijd heel stipt, prettig, en verzorgd. Woensdag 24 maart was de afscheidsviering in onze kerk, waarna de crematieplechtigheid volgde in Daelwijck. Moge Margreet nu het grote licht van Pasen ervaren in haar hemelse werkelijkheid.